Inschrijven ScoutsBBQ 2018

Via onderstaande link kan u zich inschrijven voor de BBQ, die dit jaar zal plaatsvinden op 8 september 2018.

Gelieve in te schrijven vóór maandag 3 september!

 

 

Inschrijven

Nieuwe inpaklijst

Beste ouders

In het kampjapke stond een onvolledige inpaklijst.

In bijlage vind u de aangepaste versie, en ook nog enkele praktische afspraken i.v.m. het vertrek.

 

Een stevige linker en tot heel binnenkort,

De leiding

 

inpaklijst

Kampjapke 2018

Beste kapoen/welp/wolf/jogi/giver/ouder/toevallige sitebezoeker

Binnenkort is het eindelijk weer zover, het hoogtepunt, wat zeg ik, de apotheose van het afgelopen scoutsjaar, scoutskamp 2018! Nu zijn jullie waarschijnlijk allemaal zeer benieuwd naar jullie thema, maar geen nood, jullie geduld zal niet langer op de proef gesteld worden. In het bestand hieronder kan je dan ook het kampjapke vinden met alle informatie die je je maar kan wensen over het komende kamp. Print het af, hang het boven je bed, of behang er je kamer mee, de keuze is volledig aan jou! Naast alle thema’s, vindt je er ook een materiaallijst in en een overzichtje met alle belangrijke data (afzetten bagage, vertrekuren etc.). De leidingsploeg heeft er alvast enorm veel zin in, en we hopen jullie ook!

 

Een stevige linker,

De leidingsploeg

kampjapke-2018

Inschrijvingsdag nieuwe kapoenen

Nu zaterdag (02/06) is het de inschrijvingsdag voor de kindjes van het geboortejaar 2012. Als je zelf een kleine spruit hebt of je kent iemand die graag zijn/haar speelvogel wil inschrijven, passeer dan zeker even op de scouts tussen 14u en 17u.

Wat hebben we nodig voor de inschrijving?

– naam van het kind

– geboortedatum

– adres

– telefoon mama/papa

– E-mail mama/papa.

Zoals altijd krijgen broertjes en zusjes van leden en kinderen van oud-leiding voorrang. De overige plaatsen zullen geloot worden door een onschuldige hand na 17u. Zaterdagavond of zondag zal u dan een mail ontvangen met de verdere info. Tot zaterdag en voor de kennissen, spread the word!!

Kampbrief en individuele medische steekkaart

Beste ouders

Binnenkort is het weer tijd voor hét hoogtepunt van het jaar, scoutskamp 2018! Voor dat we kunnen vertrekken zijn er uiteraard eerst een paar dingen die in orde dienen gebracht te worden. Via onderstaande link kan u allereerst de individuele medische steekkaart van uw kind(eren) invullen. Gelieve deze zeker in te vullen vóór 10 juni! Wat het inschrijvingsgeld betreft, alle info kan u hierover vinden in bijgevoegd document. Meer info over het thema, vertrekuren, bagage, etc. verschijnt binnenkort ook op de site.

Een stevige linker,

Leiding 44ste Sint-Maarten

 

Medische steekkaart

Kampbrief-leden-2018

1000 km Kom op tegen Kanker

Tijdens het voorbije Hemelvaart weekend werd voor de 9e keer de 1000 km ten voordele van Kom op tegen Kanker gefietst. Het oudercomité van de 44e Sint- Maarten ging normaal gezien hieraan deelnemen, maar omdat ze niet voldoende startgeld bij elkaar hadden verzameld moesten ze de deelname voor dit jaar last minute annuleren. Uitstel is echter geen afstel, en ze hebben zich al ingeschreven voor de editie van 2019 (Hemelvaartweekend van 30 mei t.e.m. 2 juni 2019. Al de ingezamelde centen worden overgedragen naar de volgende editie, zodat ze nu nog maar een klein gedeelte moeten inzamelen om te mogen starten in 2019. Er zijn momenteel nog flessen olijfolie en pakketjes met Kom Hop bier te koop, en op zondag 20 april staan ze met een kraampje op de Pinkstermarkt (ter hoogte van de Colruyt op de Kapellensteenweg) tijdens de Straatfeesten. Als jullie het project nog willen steunen kan er bij iemand van het oudercomité olijfolie of bier besteld worden. Ook zijn jullie van harte welkom op de Pinkstermarkt ! Alvast een dikke merci aan iedereen die het 1000 km project tot nu toe al gesteund had !!

Het oudercomité scouts 44e Sint-Maarten

Vertrek groepsdag aan de lokalen!!

!!OPGELET!!

Eerder werd gezegd dat de bussen voor de groepsdag zouden vertrekken aan de kleuterschool in Heide. Wegens de kermis die daar plaatsvindt zullen de bussen toch vanaf de scoutslokalen vertrekken

Dus praktisch:

Vertrek om 10u AAN DE SCOUTSLOKALEN!

Tot dan!

Klusdag 5/05

OP zaterdag 5 mei neemt het klusteam de lokalen en het terrein weer eens grondig onder handen. Alle helpende handen zijn meer dan welkom! Tot dan!