Inschrijvingen nieuwe kapoenen

Beste ouders

Dit jaar gaan de inschrijvingen voor de nieuwe kapoenen, geboortejaar 2014, door op zaterdag 27 juni van 14u-17u. Dit gaat wel anders verlopen dan andere jaren wegens de coronamaatregelen. Wij houden de maatregelen nauw in de gaten en bekijken momenteel de opties die we hebben. Het inschrijvingsmoment zal ofwel digitaal plaatsvinden, via een online platform. Of gewoon op ons terrein indien dit al terug mag en mits het respecteren van de gebruikelijke coronaregels. Wij zullen in eender welke optie steeds werken met loting zoals de voorgaande jaren. Wij houden jullie op de hoogte van hoe het inschrijvingsmoment zal doorgaan, hou dus zeker onze facebook en de site goed in het oog. Gelieve dit nieuws te verspreiden zodat iedereen die zijn kind wil inschrijven hiervan op de hoogte is.

 

Met vriendelijke groeten,

De groepsleiding

 

Op Kamp in Coronatijden – FAQ

Dit bericht werd opgesteld op 23/05. De meest up-to-date info vind je in onze infofiche (klik hier). We doen ons best om deze FAQ zo snel mogelijk aan te vullen en bij te blijven werken.
 • Vraag: Hoe wordt het praktisch ingedeeld voor de groepen <50? Is het realistisch de groepen apart te houden?
  • Wij gebruiken ons gezond verstand en zullen de regels die ons zijn opgelegd ook strikt volgen. De gebouwen/terreinen worden opgesplitst en afgespannen, zo zal er nooit contact zijn tussen de verschillende bubbels.
 • Vraag: Welke aanpassingen doen jullie aan het kamp?

 

 • Vraag; Hoe wordt het ophalen van de kinderen op kamp georganiseerd? Hoe zal het vervoer naar het kamp in z’n werk gaan?
  • Wij zijn hier volop aan bezig om een goed systeem te creëren. Nog even geduld, van zodra er een beslissing genomen is, wordt dit zeker zsm naar de ouders toe gecommuniceerd.

 

 

 • Vraag: Worden er binnen de takken nog opsplitsingen gemaakt?
  • Dit gaan we ten alle tijden proberen vermijden, maar we zullen ons sowieso moeten houden aan de regels, dit is dus ook nog een kwestie van afwachten tot na de inschrijvingen.

 

 • Vraag: Hoe zien jullie erop toe dat ze de hygiënische maatregelen goed naleven?
  • Er zullen strikte hygiëneregels toegepast worden, er zal ook voor en na elk spel tijd voorzien worden waarbij iedereen de handen moet wassen. Hier zal de leiding streng op toe kijken.

 

 • Vraag: Gaan de givers met de fiets op voorkamp? Gaan de jogi’s op vlottentocht?
  • Dit kunnen wij nog niet bevestigen, maar we doen er alles aan om deze activiteiten door te laten gaan. Fietsen wordt zelfs aangeraden maar we moeten dit nog verder onderzoeken binnen de regels. We brengen de ouders opde hoogte zodra wij meer weten.

 

 • Vraag: Gaat de bagage met de container mee?
  • De bagage zal nog altijd meegaan met de container, hoe dit praktisch geregeld gaat worden is nog in overleg. Van zodra wij iets weten wordt het gecomuniceerd.

 

 • Vraag: Hoe wordt het eten voorzien?
  • Er zal een aparte kookploeg-bubbel zijn. Deze zullen met de grootste hygiëne het eten klaarmaken en foerieren met de nodige afstand en met de nodige bescherming.

 

 • Vraag: Hoe gaan jullie de ‘bubbel’ organiseren? Wordt er gevraagd om 14 dagen voor het kamp een soort quarantaine te houden/ enkel al de mensen van de bubbel te zien?
  • De bubbels zullen per tak zijn, wij vertrouwen hier ook op het gezond verstand van iedereen waarbij rekening wordt gehouden met de regels van de veiligheidsraad.

 

 

 • Toch nog een dringende vraag? Stuur dan een mailtje naar groepsleiding@44ste.be

Vragenlijst ivm Coronamaatregelen op kamp

Beste kapoen, welp, wolf, jogi, giver, jin, leiding, ouder en toevallige voorbijganger

Op 22 mei hebben we eindelijk groen licht gekregen, scoutskamp 2020 mag doorgaan! Het kamp zal echter niet helemaal zoals de voorbije jaren verlopen en momenteel zijn we met de leiding al druk in de weer om ervoor te zorgen dat het kamp veilig en correct verloopt. Dit is een heel karwei, en we hebben de hulp van alle ouders nodig om dit voor elkaar te krijgen. Daarom vragen we aan IEDERE OUDER om VOOR ELK KIND onderstaand formulier eerlijk en zo snel mogelijk in te vullen naar aanleiding van de genomen Corona-maatregelen. Zo kunnen we met de leidingsploeg de komende weken alle puzzelstukken in elkaar leggen en zorgen we ervoor dat deze zomer, ondanks de hele situatie, er eentje om nooit te vergeten wordt!

 

Een zeer stevige en ontsmette linker,

Leiding 44ste

 

Vragenlijst

Coronavirus en scoutsactiviteiten

UPDATE:

In heel het land zijn ondertussen tal van maatregelen genomen om het coronavirus zo veel mogelijk in te dijken. Naar aanleiding van deze COVID-19 pandemie, volgen wij uiteraard de adviezen vanuit Scouts en Gidsen Vlaanderen en van de gemeente Kalmthout op. Vanuit Scouts en Gidsen Vlaanderen wordt er gevraagd om alle scouts-activiteiten te staken tot 31 maart. Dat wil dus zeggen dat de scouts-activiteiten die gepland staan, NIET zullen doorgaan voor de komende weekends. Bedankt voor jullie begrip.

Leiding 44ste Sint-Maarten

Update storm

Beste ouders leden vrienden en familie

Wegens de verwachte storm hebben wij nu (laat) besloten de vergaderingen af te lassen. Voor de leden die wel nog graag willen of mogen komen voorzien wij een film en gezelschapspelletjes om gezellig de storm uit te zitten van 2 tot 5.
Onze excuses voor de late communicatie (wegens onze skitrip)
Vertel dit ook zeker voort!

weest paraat
-de leiding

Storm 9/02

Beste ouders leden vrienden en familie

Door de nog slechtere weersvoorspelling dan eerst aangekondigd zullen normale scoutsactiveiten en gebruiken aangepast worden. Om de veiligheid te verzekeren zullen alle vergaderingen binnen plaatsvinden en is het voor de jins, givers, jogi’s en wolven niet verplicht om met de fiets te komen.
Omdat deze beslissing laat genomen is rekenen wij er ook op dat jullie dit onderling ook aan elkaar laten weten.

Alvast een prettige maar stormige zondag gewenst en een stevige linker,
de leiding

Vergadering 9/02

Beste ouders

Wegens het verwachte slechte weer deze zondag, zal de truffelverkoop een week worden uitgesteld. De truffelverkoop wordt gewisseld met de vergaderingen van volgende week, of er volgt nog een mail met meer informatie!

 
 
 
 

Inschrijven Overlevingsspel 2020

Beste givers/jins/leiding/oud-leiding/sympathisanten

Overlevingsspel staat weer voor de deur! Kan jij ook niet wachten om de mensen van het vijandige team het pak van hun leven te geven? Schrijf je dan zeker in via onderstaande link! Hou ook zeker je mailbox in de gaten voor eventuele verdere (geheime) informatie!

 

Inschrijvingssite

 

Vergaderingen 11/01/2020

Beste ouders

Alle vergaderingen zullen op 11/01 starten en eindigen aan het heidestatieplein.

Zo kan u terwijl uw kind zich amuseert tijdens de vergadering, genieten van een hapje en een drankje op de kerstboomverbranding!

 

Een stevige linker,

Leiding 44ste

Inschrijven Overlevingstocht 2019

Beste givers, jins, leiding, oudleiding

Op 27, 28 en 29 december is het weer tijd voor een topper van formaat: Overlevingstocht 2019.

Wil je mee gaan, schrijf je dan via onderstaande link in!

 

Inschrijven