Jongverkenners

Zaterdag 4 januari 2020 van 19u-21u:

Driekoningen, Epifanie of Openbaring van de Heer (Solemnitas Epiphaniae Domini in het Latijn) is een christelijke feestdag die elk jaar op 6 januari wordt gevierd en waarop men de Bijbelse gebeurtenis (Matt. 2:1-18) herdenkt van de wijzen uit het oosten die een opgaande ster zagen en daarop de koning der Joden gingen zoeken.

 

Zaterdag 11 januari 2020 van 19u-21u:

Flambeau: (m)1toorts, fakkel (ook figuurlijk), kandelaar: retraite aux flambeaux fakkeltocht, lampionoptocht; (se) passer le flambeau de fakkel doorgeven.

Jaja, vanavond gaan we op fakkeltocht!

 

Zaterdag 18 januari 2020 van 19u-21u:

Een dropping is een spel of een (militaire) oefening waarbij personen geblinddoekt naar een plek worden gebracht, vanwaar zij zelfstandig de weg naar huis moeten vinden. Een variant is die, waarbij zowel de startplek als de eindplek van de dropping van tevoren onbekend zijn. In dat geval wordt de deelnemers eerst de eindplek getoond.

 

Zaterdag 25 januari 2020 van 19u-21u:

Leiderschap is de vaardigheid, met name van politici en bestuurders, om leiding te geven aan een groep mensen of een organisatie. Maar hoe goed kennen jullie de jogileiding? Vanavond is het de ken je leiding vergadering!

 

Een groet is een ritueel, veelal een beweging of, in het geval van verbale groet, een zin of woord, dat in de meeste gevallen wordt gebruikt om sociaal contact op gang te brengen of af te breken.

Xxx jogileiding

Terug