Lid worden

Hoe moet ik mijn kind inschrijven bij de scouts?

Wil je zelf of je kind ook dolgraag naar de scouts komen? Aarzel dan niet! Scouting is immers een ideale manier om je zoon of dochter op een speelse manier enkele levenswijsheden, technieken, … aan te leren, maar vooral ook om zich op zondagnamiddag gewoon goed te amuseren. Ter info: de jongste leden zijn 6 jaar, jongere kinderen zullen nog even moeten wachten.

Wachtlijst

Omdat wij liever staan voor kwaliteit dan voor kwantiteit hebben wij het ledenaantal tot onze spijt moeten beperken tot 30 kinderen per geboortejaar. Wij merken dat vooral in de lagere jaren de vraag meestal groter is dan de beschikbare plaatsen. Indien een jaar volledig volzet is worden nieuwe leden op een wachtlijst gezet tot een jaargenoot onze scouts verlaat. Wij zien er steeds op toe dat alle actieve leden voldoende naar de scouts komen. Indien niet worden zij gevraagd plaats te maken voor gemotiveerde kinderen op de wachtlijst. Indien een plaats vrijkomt wordt het eerste kind op de wachtlijst op de hoogte gebracht per telefoon.

IMG_2476

Meer info?

Voor meer info omtrent deze wachtlijsten kan je terecht bij de groepsleiding via mail (groepsleiding@44ste.be).

Inschrijven?

Voor kinderen van het geboortejaar 2019 voorzien wij een inschrijvingsdag. Deze wordt aangekondigd op deze site en vindt steeds eind mei of begin juni plaats. De Inschrijvingsdag zal dit jaar plaatsvinden op 29 Juni van 14u tot 17u. Wij raden u aan om op deze dag aanwezig te zijn, omdat bepaalde jaren al volzet zijn na de inschrijvingsdag. Omdat wij vorig jaar gemerkt hebben dat sommigen heel vroeg komen om zeker te zijn van een plaatsje, zouden wij willen vragen om pas ten vroegste om 14 uur te komen. Wij hebben namelijk een nieuw systeem voorzien waarvan wij denken dat het eerlijker is. Kinderen die een oudere broer of zus al in onze scouts hebben zitten en kinderen van oud-leiding krijgen voorrang om ouders niet naar 2 verschillende scoutsen te moeten sturen. Zo vullen wij de eerste plaatsen op en de plaatsen die over zijn worden gevuld door kinderen die dat niet hebben maar dit gebeurt met een lotingssysteem. Het is niet nuttig om vroegtijdig op de scouts te zijn.

Voor oudere kinderen en zij die niet naar de inschrijvingsdag konden komen: stuur een mailtje naar groepsleiding@44ste.be. In deze mail vragen wij u volgende informatie te vermelden: naam, adres, geboortedatum, telefoonnummer en e-mailadres. Indien er nog plaats is in het geboortejaar van uw kind kan hij of zij meteen naar de scouts komen, anders wordt het kind achteraan de wachtlijst geplaatst.

Wil je al eens kennismaken met onze scouts?

Kom naar onze Adventure Planet! Op de middelste zondag van de Paasvakantie bouwen wij het Heidestatieplein vol met coole scoutsattracties zoals een kabelbaan, een pamperpaal, kermiskraampjes (eendjes vissen, ballen gooien), etc. Zeker een leuke manier om al eens kennis te maken met onze scouts en eventueel een praatje te maken met de groepsleiding. Verder nemen wij soms ook deel aan de Roeffel om zo de kinderen in Kalmthout de mogelijkheid te bieden eens te komen kijken op de scouts.

Hopelijk tot snel!

De groepsleiding

IMG_2482