Het Uniform

Verkoop van dassen, uniformtekens en 2de-hands uniformen 

MEDEDELING: Wij zijn nog op zoek naar tweedehands hemden en broeken om aan de grote vraag van nieuwe leden te kunnen voldoen. Heeft u thuis nog veel te kleine uniformonderdelen (kapoenenformaat) liggen die u niet meer gebruikt, zou het leuk zijn mocht u die schenken aan onze uniformkoffer, zodat nieuwe kapoenenouders op een betaalbare manier hun kinderen, in orde, naar de scouts kunnen sturen. Alvast bedankt!

Beste leden en ouders,

Ook dit jaar wordt in onze groep voor de verkoop van scoutskentekens en van tweedehands scoutsuniformen gezorgd. Wij staan tot jullie dienst na de vergaderingen, zondag om 17u aan het lokaal dus.

Voor de nieuwe leden, maar ook ter herinnering voor alle anderen: al onze leden komen steeds in scoutsuniform naar de vergaderingen. Onder uniform verstaan wij: een T-shirt van onze eigen scoutsgroep of van scouting zelf, een groene uniformbroek of –rok, een beige scoutshemd met alle tekens op, een bruine scoutstrui (met kap) of een trui van onze eigen scouts (grijs) en een das van onze scoutsgroep. Voor de welpen komt daar nog de welpenpet bij. We verwachten ook van onze leden dat ze stevig schoeisel dragen met donkere sokken (zonder streepjes, bolletjes of felle kleuren dus). Deze kledij kan aangekocht worden in de Hopper, de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw. Iedereen kan hier terecht voor kampmateriaal, publicaties over scouting, bewegingskledij, enzovoort.

Wat doen wij ?

Ten eerste verkopen wij alle tekentjes die op het scoutshemd moeten hangen. Deze kan je bijna allemaal in de Hopper kopen, maar wij verkopen ze ook, gewoon omdat dat makkelijk is. Waarvoor je wel enkel bij ons terecht kan, is het takkenteken van de wolven (aangezien wij dat zelf hebben laten maken) en de groepslintjes (die kan je enkel in grote aantallen kopen).

Je moet ook bij ons zijn voor een das (rood met gele boord en reflecterend lint), die kost € 11. We verkopen ook nog altijd groepsT-shirts aan € 10. Ook de nieuwe scoutstruien kan je bij ons kopen aan €28!

     

Ten tweede verzamelen wij uniformbroeken, -rokken, -hemden en –truien die te klein zijn en verkopen wij ze door aan zeer democratische prijzen. De opbrengst gaat dan naar de groepskas. Bij deze willen wij dus iedereen oproepen om te nauwe uniformen bij ons binnen te brengen en wie weet ga je weer naar huis met een ander (tweedehands) uniform !

Hieronder vind je onze ‘prijslijst’:

 Groepslintje: € 0.50  Takkentekens: € 1  Belofteteken: € 1
 Jaarkenteken: gratis  Takkenteken wolven: € 1.30  Internationaal scoutsteken: € 1
 Provincieschildje: € 1  Belgiëlintje: € 0.50  Das: € 11
 Vlaamse leeuw: € 1  Dasring gevlochten: € 1,5  44ste T-shirt: € 10

De dichtstbijzijnde Hopper is gevestigd in Antwerpen. Voor meer informatie en openingsuren kan je terecht op www.hopper.be.

Voor vragen en/of opmerkingen kan u ons altijd bereiken via uniform@44ste.be.

Met vriendelijke scoutsgroet,
Hanne, Lune, Lieze, Amélie, Lene en Anton

Contactpersoon

FunctieNaamGsmE-mail
UniformverkoopJosefien Derijcke+32 468 13 26 78uniform@44ste.be