Waar moeten welke tekentjes op het scoutshemd?

DIGITAL CAMERA

Groepslintje: op de rechtermouw bovenaan moet voor alle takken het groepslintje (met opschrift 44ste Sint-Maarten Heide-Kalmthout).
Takkenteken: op de rechtermouw onder het groepslintje moet het takkenteken. Dit is uiteraard voor elke tak verschillend. Hieronder worden ze afgebeeld (vlnr Kapoenen, Welpen, Wolven, Jongverkenners, Verkenners en Jins).

takkentekentjes

Jaarkenteken: boven de rechterborstzak moet het jaarkenteken. Dit kenteken is elk jaar anders, maar het moet steeds verticaal aangebracht worden.

jaarthema 14-15 Tent vol talent

Belofteteken: op de linkerborstzak in het midden moet het belofteteken (Enkel indien je je belofte al gedaan hebt in je tak!!!!). Van links naar rechts: Welpen – Wolven – Jongverkenners en Verkenners (Kapoenen hebben geen belofte).

beloftetekens

Provincieschild: op de linkermouw onder het internationaal scoutsteken moet voor alle takken het provincieschild (of Vlaamse Leeuw). clip_clip_image025
Internationaal Scoutsteken: op de linkermouw bovenaan moet voor alle takken het internationaal scoutsteken.

clip_clip_image029

 

 

Enkel voor welpen moet boven het internationaal scoutsteken (of onder provincieschildje) een Nestdriehoekje (in de kleur van je nest uiteraard).

nestdriehoekjes

 

 

 

Patrouillelintjes: aan de linkerschouderklep moet voor Jongverkenners en Verkenners patrouillelinten.
Kenteken België/Europa: boven de linkerborstzak moet voor alle takken het kenteken België/Europa.

clip_clip_image030

Scoutsdas: tot het uniform behoort ook een scoutsdas. De scoutsdas van onze scouts is rood en geel gekleurd, waarop bij voorkeur een fluoriserende strip is aangebracht.
Welpenpet: welpen dragen een welpenpet. Tip: voorzie een rekker of touwtje aan de welpenpet zodat het petje niet zo gemakkelijk af valt en bijgevolg niet zo snel verloren zal geraken.