GO-Team

Wat is het GO-Team?

GO-Logo-klein

Onze Gemachtigde Opzichters helpen uw kinderen veilig over de Kapellensteenweg, van en naar het scoutslokaal.

Het GO-Team is ondertussen voor vele scoutjes, maar ook “gewone” inwoners van Kalmthout een begrip aan het worden. We staan er elke week, op beide posten, als er vergadering is aan ‘t lokaal.

Waar staan wij :

Bij aanvang van de vergadering

Kapellensteenweg, ter hoogte van Zilverden (1)
Kapellensteenweg, ter hoogte van bakkerij Van Hooydonck (2)

Bij afsluiting van de vergadering

Kapellensteenweg, ter hoogte van Zilverden (1)
Kapellensteenweg, ter hoogte van Jade Garden – Bareelstraat (3)

go-punten

Voor nieuwe leden en hun ouders, een klein woordje uitleg :

In 2005 werd een initiatief gestart om voor en na de vergaderingen op enkele kritieke oversteekplaatsen een zogenaamde “GO” of “Gemachtigd Opzichter” te voorzien die door de overheid gemachtigd is het verkeer te regelen en zo voor meer veiligheid zorgt tijdens de rit van huis naar het scoutslokaal en terug. Dit werd ook uitvoerig vermeld in enkele plaatselijke weekbladen en kranten zoals GVA, het Nieuwsblad enz. Zelfs ATV maakte een beeldverslag van de huldiging van ons “GO-Team” in het gemeentehuis. Ondertussen hebben wij een groep van zo’n 20 tal ouders, die deze taak op zich neemt. Om de twee jaar worden nieuwe kandidaten, samen met de kersverse leiding en de Jins, klaargestoomd in een mini-cursus om gemachtigd opzichter te worden. Zo zijn uw kinderen steeds in veilige handen.

Voor wie : Kapoenen, Welpen, Wolven, Jogivers … en hun begeleiders Wanneer : Bij elke vergadering die aan het lokaal begint of eindigt, dus ook bij weekends

Bij aanvang van de vergadering Van 15 min. voor, tot 5 min. na het begin (bvb. van 13.45u tot 14.05u) Bij afsluiting van de vergadering 20 min. na het einde (bvb. van 17.00u tot 17.20u)

 

OPGELET ! Bij activiteiten die op andere locaties beginnen of eindigen, zal het GO-Team niet paraat staan.

Geïnteresseerd of vragen?

Contact opnemen kan via e-mail go-team@44ste.be, bij Iris (0476/28.62.37) of bij Eddy (0495/30.48.54). Natuurlijk kan u ook steeds terecht bij de leiding van uw kind of de groepsleiding.

 

Voor GO-Team leden