44 Charity

In 2013 besliste het Oudercomité om deel te nemen aan de 1000 km van kom op tegen kanker. Na een succesvolle campagne zamelden ze uiteindelijk €12 700 in voor het goede doel. De voldoening die dit met zich meebracht gaf aanleiding tot het opstarten van een nieuw, lange termijn project.

Met 44 Charity wil onze scouts zijn steentje bijdragen aan goede doelen buiten onze scouts. Daarom organiseert het Oudercomité vanaf dit jaar een jaarlijkse quiz ten voordele van een andere vzw, in navolging van de succesvolle quiz van het OC-tegen-kanker-project.

De eerste editie werd alvast een denderend succes, met maar liefst 40 deelnemende ploegen! Als goed doel werd dit jaar gekozen voor Kon-Tiki. Dit Kalmthouts dag- en verblijfcentrum zorgt elke dag weer voor de beste zorgen voor kinderen, jongeren en volwassenen met ernstige, meervoudige beperkingen. Voor de 50 kinderen en (jong-)volwassenen willen ze nu een nieuw project realiseren; het belevingspad. Dit pad rondom het domein moet hen de mogelijkheid geven in de vrije natuur hun zintuigen op allerlei manieren te prikkelen. Een project waar we als scouts graag onze scouts mee onder zetten.

Filmpje Kon-Tiki

Foto’s van de quiz